Particulier

BTW terug vragen

Tot 21 % BTW teruggave op uw zonnepanelen

Door een uitspraak van het Europese hof is het mogelijk om de BTW op zonnepanelen, die geplaatst zijn na 20 juni, terug te vragen. Een geweldig bericht natuurlijk, maar wel met een kleine drempel: om de BTW terug te krijgen moet u namelijk bij de Belastingdienst staan ingeschreven als ondernemer. Aangezien de voordelen van deze regeling zo groot zijn, verwacht de Belastingdienst veel animo voor deze regeling.

Omdat de inschrijving als btw-ondernemer moet voldoen aan specifieke regels en voorwaarden, hebben wij besloten om onze expertise hiervoor aan te bieden. Wij regelen op basis van “niet goed, geld terug” de hele procedure en verkleinen hiermee de kans op fouten of problemen. Bij ons wordt alles namelijk geregeld door ter zake kundige belastingconsulenten.

109-aanvraag_btw_teruggave

Hoe werkt het?

Om de kosten zo laag mogelijk en de aanvraag zo eenvoudig mogelijk voor u te houden, vragen wij u om zich in te schrijven op onze website. Hierna is het een kwestie van één formulier invullen met alle relevante informatie. Na ontvangst van uw formulier gaan wij voor u aan de slag. Na een aantal weken kunt u de op de zonnepanelen betaalde BTW op uw rekening terug verwachten.

Kom ik in aanmerking?

U komt in aanmerking als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

·         U bent op dit moment als particulier bekent bij de Belastingdienst

·         De zonnepanelen zijn aangesloten op het lichtnet

·         De zonnepanelen zijn op uw naam aangeschaft

·         De installatie van de panelen heeft na 20 juni 2013 plaatsgevonden

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden dan kunt u de BTW terugvragen. In de aanschafprijs van de panelen zit 21% BTW en in de kosten voor de installatie zit 6% BTW. Een behoorlijk voordeel dus.

Solar_panels_on_a_roof

 

Bekijk hier de algemene voorwaarden WTI